Good Luck Jackie



Ja hörrni.
Vilken jävla karusell.
Well. Enough said. Vi får se. Vi får se. Som med allt annat.

Jaha, jag har väl till slut insett att jag kanske ska ta läkaren på allvar och ta det där jävla blodprovet.
Hon trodde att jag hade problem med sköldkörteln. Därav huvudvärk, otroliga trötthet osv.
Fast det är väl inte ens det. Nä jag tror inte på sånt.
Och blodprov... Ni som känner mig vet att jag hellre kapar av mig armen än går i närheten av en nål.

Trist torsdag - därav inget intressant att säga.

Missa inte Good Luck Chuck på 6an just nu. Den är sjukt rolig.










Ensamhet tvåsamhet


Jag börjar, efter att ha sett en öm bild på ett par, fundera på om jag kanske någonstans innerst inne eventuellt skulle kunna tänka mig att träffa någon i framtiden.

Hm? Eller inte.
Måste ha varit ett svagt ögonblick.
Man är ju inte mer än människa, och då kan man ha sådana har jag hört. Svaga ögonblick alltså.
Jag är nog den mest otippade människan på jordklotet att skaffa mig sällskap av det manliga slaget inom det närmaste halvåret. Och ja. Det är bara jag som tippar.

Anyway.
Just läst ut Hypnotisören av Lars Kepler.
Läs den.

Den trollband min värld under 600 sidor i hela 3 dagar.





Finnen: Vad vad det jag sa?










Linköping ♥


Haha!

Underbart kul att kolla på vimmelbilder från en juli i Linköping. My god.

Underbart att få snacka lite med mina gamla Linkan-homies också - även om en av dem befinner sig i Deutschland. Som sagt - den enda - jag betonar enda - tysk jag kommer överens med :)


Njuter till 100 av denna fredag!










Ljuset i tunneln


... imorgon är det fredag!
Dagen gick ganska fort, mer eller midre alla system jag använder mig utav låg nere större delen av dagen så jag hängde mest med kollegorna och hade "utbildning" istället. Mycket trevligt!

Ska b a r a  k l a r a  i m o r g o n ...

Känns helt insane denna vecka. Jag har verkligen inte orkat jobba, rent fysiskt, men ändå släpat mig dit, släpat mig genom dagen, släpat sig hem, sovit middag, lagt mig tidigt osv. Ändå så trött!
Måste vara något fel på mig seriöst.
Hoppas det blir bättre efter helgen!

Men som sagt imorgon kl 15.30 kommer jag vara i himlen :)
Fredagskvällen kommer spenderas i horisontal-läge med en ny bok. Ev någon film. Och sen ska jag ta årets största sovmorgon på lördag. Och efter det blir det :


Åh sommar!

 

 

 

 

 


Meningslös torsdag



.. och se där. Jag trodde det var torsdag idag.
Men det är ju bara onsdag! 2 låååååånga dagar kvar till helg. Tillräckligt för att göra mig gråtfärdig.

Energin är nere på noll, total sömnbrist oavsett hur mycket man sover, olustig känsla i kroppen, uttråkad, less.

Fan. Livet leker verkligen.






Födelsedags-säsong



Yello! (haha)

Idag kom jag på hur sjukt mycket folk jag känner som fyller år den närmaste tiden.
Imorgon fyller Tuta 25, på torsdag fyller Papi 51 år ♥, på fredag fyller Emils mamma Elisabet år, och på söndag fyller kollegan Christoffer år. Plus att en annan kollega/Arvika-campare fyllde häromdagen. Helt sick :)

Och efter det så rullas mer än halva familjen upp i höst.
I oktober fyller bror Timo 24 år, i novemeber fyller Johannes tonåring, 14 år (!!!! När blev du så stor?) sedan är det syrran som fyller 28 år i december och sedan jag som fyller hemska 26 år strax innan jul. Och snapp in på nya året då Danny fyller 21 år och en vecka senare Max som fyller 19år.
Damn mammie, du valde då säsong ha ha!

I helgen blir det i alla fall party för och att fira Tuta och Joshen. Var där förra året också, helt ny och kände inte en själ, med bror och Emil. I år blir det nog andra bullar! :) Ska bli riktigt kul!




 

 

 

 

 


Tramp & flås



Kvällen till ära invigde jag steppern idag (provade lite igår) och tränade i en halvtimme med lite olika tempon och squats. Första kvarten undrade jag lite eftersom jag inte var så anfådd, men när jag var klar var jag helt genomsvett! Bådar ju gott inför framtiden :) Den ska bli min bästa vän, en halvtimme varje veckodag ska vi hänga, han och jag.

Sen ska jag införskaffa mig ett hantel- och skivset så att man kan få styrketräningen också. Är man för seg/trött/lat/omständig för att ta sig halva STAN till ett gym - så får man helt enkelt skapa ett hemmagym!

Annars har jag mest gjort tråksaker ikväll. Lagat mat och lunchlåda, rensat i smyckelådan, slängta massa gamla makeup-grejer, tvättat sminkväskan och sminkborstar. Diskat och städat undan. Yey.

Idag på jobbet förresten fick en kollega till sig en uppgift som bl.a. innebar översättning från facklig engelska till svenska. Åh vad jag satt och önskade att jag kunde fått den!
Finns verkligen ingenting bättre än en utmaning som har med språk och text att göra!

Jag lovar, om någon anonym skulle skicka mig skrivuppgifter så skulle jag göra varenda en och jag skulle gjort det helhjärtat. Det får mig att inse att det är dags att börja gnugga pluggknölarna snart igen...
Med andra ord börja plugga! Och TÄNK att min utbildning ändå finns nära.

Börjar jag plugga till nästa höst, alltså om ett år, så kommer jag få min fil kand när jag är 29. Det är ju faktiskt innan 30, så det känns ju ändå oK. Då har man ju faktiskt hunnit med en hel del om man tittar tillbaka från 20år till 30. Det är ju fan en perfekt plan.
Dessutom (en av de bästa bitarna) är att man har en hel termin att göra mer eller mindre vad man vill med. Plugga PR i London? Internship på något kontor i Barcelona? Multimedia i Köpenhamn? You name it liksom.

Vi får se hur livet artar sig innan jag till 100 % gör beslutet. You got til' Christmas life!










Hycklare


.. tycker jag är intressanta.

Om vi ska ta en av Sveriges största bloggerskor till exempel - som nyss gjorde mig jävligt förbannad.

Hon har gjort det till sin image att vara något av de ungas egna Moder teresa, som gör ALLT för att hjälpa och peppa unga tjejer, som till och med skrivit en bok om hur vi inte ska döma andra, mobba andra osv och hur man kan göra för att resa sig från botten och må bättre genom att tycka om sig själv, hjälpa andra osv osv.

Med andra ord en liten prinsessa på ärten som uppfostrats fint och som aldrig slinter på tungan för att vårda sitt varumärke.

Ändå sitter människan och skriver några timmar efter valet om hur moderater inte alls är så och så - utan de röda är minsann de som är egoistiska, som tvingas svenskar att bli beroende av sin stat, som gör de svaga svagare. Osv.
Ehm...?
Kan man bli en större hycklare när hon själv exploaterat ordet egoism till en av de bästa egenskaper en människa kan ha, samtidigt ger folk SKIT och kallar dem både det ena och de andra för att de tror på ett parti som hjälper och ger möjligheter till våra medmänniskor som inte KAN jobba? För att de inte tycker som hon?

Hon som hyllat alla avvikelser till jante-lagen och uppmuntrar alla att gå sin egen väg. Men inom politik så gäller inte allt detta, eller hur tänker hon?

Nej fy fan. Där sjönk du i mina ögon.

Blir så förbannad på att vi hyllar vårt underbara demokratiska samhälle - men ändå kastar vi skit på varann när vi väl tycker något och anstränger oss för att göra skillnad.

Låt alla tycka vad fan de vill - ifred.






My new babies



Dessa läckerheter fick följa med mig hem idag. Jag är så kär :)

Helgen spenderades hemma hos Emil i Karlstad - på fredagen lagade vi tacos, drack massa öl, lyssnade på skitbra musik och spelade kort. Jäkligt soft.
Under lördagen chillade jag mest medan Emil jobbade, sedan såg vi på Avatar (jag då, Emil sov). Visst snyggt gjord verkligen, men fattar inte hela hypen som var när den kom.

Idag gick vi ner på stan till Stadium och även in på H&M där jag införskaffade mig ett par coola leggings. Emil tyckte dock att de var gräsliga ha ha.
Hängde med bort och röstade, åkte hem, handlade och gick sedan själv och röstade.
Nu sitter jag här nytvättad och nyfönat hår och ska försöka varva ner inför kommande arbetsvecka.








Och titta vad som - efter 5 veckors strul - står i mitt vardagsrum







Värsta dagen på veckan



Det är tisdagar det. Usch!

Men jag överlevde. Ställde mig och gjorde pannkakor när jag kom hem (LCHF of course) och till det hade jag flufflig grädde och blåbär/hallon som jag körde i ugnen en stund innan.
Det låter hur sött och sockrigt som helst, men jag använder inga sötningsmedel whatsoever så om ni tänker er lite åt det bittra hållet... Men helt OK. Åt 2 st och höll på att storkna!

Sen har jag slappat i soffan framför Band of Brothers med lite tända ljus. Ah romantic. Bara jag och massa skitiga soldater. He he.

Imorgon är det onsdag. Bara att ladda!!











Ny start på veckan


Ja helgen spenderades som sagt i sängen. Jag gjorde nada. Ja förutom att tvätta lite på lördagen. Och glo på Jim. Och så lite lite TB på söndagen. Vilken kontrast!

Idag efter jobbet har jag tagit fram gitarren och trevande börjat klinka lite och lära mig grunderna. Har i alla fall lärt mig att jag har en western-gitarr. Som inte är superbra för nybörjarfingrar - aoch!

Jag har lagat mat och dessutom slängt ihop lite muffins (oooh värsta housewife) - mina läckra bacon&ägg-muffins. Och de blir bara godare och godare för varje gång. Perfekt frukost!

Jag har skrivit ner lite ideér och lite planering. Filat på mina framtida hobbies he he. Nu ni!

Världens snällaste Johan var frisk och på jobbet idag. Jag fick en supersöt inflyttingspresent som gör sig utmärkt i mitt kök:

 

Matiga muffins!

 

 

 


Kära Galaxen


Jag har både jobbat som funkis och varit besökare på Arvika under 2 år. Jag måste säga att jämfört med andra stora festivaler är Arvika väldigt dåligt planerat.
Tex campingarna, en enda duschtrailer med iskallt vatten, och bara ett fåtal toaletter som dessutom i år kostade 10kr att besöka. Mitt i festivalen går en vattenledning sönder och varken toalett eller dusch funkar på resten av festivalen. Det var halvtimmeslånga köer till majabajorna på dygnets alla timmar. Till bajamajorna liksom! 
Sånt funkar inte. Även om festivalande är att vara sunkig, lera och regn så vill man ändå kunna ha möjligheten att ta en varm dusch eller kissa på en vattentoalett. På Hultsfred fanns Vattenverket där det fanns varmvatten, och vattentoaletter fanns per 50e meter, för en 5a.
Tycker även att Arvika måste jobba mer förebyggande med markunderlaget, speciellt vid tältscenen. Man formligen badar i lera, och det kändes som att i år var det knappt någon som ens försökte lägga ut spån för att underlätta och suga upp. Även de vägar runt festivalområdet var bara en enda stor lerdamm som ingen gjorde något åt.
Öltältet då? Vid största scenen hade de inte ens brytt sig om att åtminstone trimma gräset lite, det var minst 1 meter högt och nertrampat på vissa ställen så man knappt kunde ta sig fram.  

Sen den mest debatterade frågan... Om Arvika ska fortsätta att söka sig till den bredare puliken och "svika" sitt syntarjag? Mja. Jag tror att anledningen till att Arvika funnits i 20 år är för att de just varit en inriktad festival, precis som Sweden Rock.
I och med att man nu bjuder in Robyn och allehanda popband så kanske man drar en annan typ av målgrupp, men samtidigt så stannar syntarna hemma pga att de band som normalt sett skulle funnits inte fanns pga av att bredare musik ska få plats. Denna förändring behöver inte nödvändigtsvis betyda mer pengar - vilket efter årets festival är ganska uppenbart att det inte gjorde.

Så back to basics Arvika! Och mycket större FOKUS på faciliteter som toa, dusch, ladda upp med spån och plankor and whatever - bara för att festivaler "ska" vara sunkiga kan ni lämna den biten till besökarna.

Alla andra stora festivaler i Sverige lägger stor uppmärksamhet vid de små detaljerna - och det är det som gör att vi alla andra inte behöver bry oss om någonting annat än att ha en jävligt trevlig festival.

(Skickad till Galaxen inför nästa års Arvikafestival. Om det blir det någon)




Sömnig dag



Idag försov jag mig. Kom som tur var bara en kvart sen.

När jag kom hem från jobbet sov jag till halv åtta. Någonting som känns off med det?

Idag ska jag krypa till kojs tidigt. Imorgon är det ÄNTLIGEN fredag! I helgen ska jag göra absolut ingenting. Jo, sova!

 

 

 

 

 


Köpeavtal


Ja idag efter jobbet kom memil hit för en kaffe, sen gick vi ner till mäklaren och skrev på en massa papper. Köpeavtal nämligen. Emil blev med lägenhet idag! Grattis! :)
Jag fick skriva på vittnesdelen. Men det var bra drygt att sitta där i nästan två timmar med mäklaren och säljaren och bara vänta på papper... Lite framförhållning kanske?

Sen handlade vi lite och gick bort till bussen och snackade allmän skit. Alltid lika trevligt. Vi skulle ha haft lite skumpa att skåla i - men det får vi ta en annan dag.

Imorgon är det torsdag - bara två dagar kvar till helg!
Vet inte vad det är med mig på sistone men jag är så trött hela tiden. Orkar knappt upp på morgon, hur tidigt jag än gick och lade mig. När jag kommer hem är jag helt slut och måste powernappa för att ens orka med att hålla mig vaken på eftermiddagen.
Tidig vinterdepression? Blä.

I alla fall. Med mbb är det inte supersmidigt att ladda upp bilder vid denna tid. Men några fick jag in i alla fall :) The remodelling av min hall här för två veckor sen. Vilken skillnad va?

 

 

 

 

Och slutresultatet!

 

 

 




Dancing on my own



Jag har inte tid för nu ska jag supa!


Men till alla glada tyskar, vänner och familj därute. Så kommer det lite bilder imorgon :)


Puss!








När man inser


... att man inte lever det liv man vill leva. Eller trodde att man skulle leva.

Jag kan följa de vänner jag hade i Linköping, deras liv, hur det gick för dem, vad de satsat på, vad staden betyder, hur allt förändrats medan jag var någon annanstans.
Det gör lite ont att veta att om jag åker tillbaka nu - så kommer allting vara annorlunda.

Hur hade allt sett ut om jag stannat?
Hade jag haft samma vänner? Samma problem? Samma utsikter, drömmar, förhoppningar?

Och vad gör jag nu? Var hamnade jag, i mitt vuxna liv med ansvar för att leda det på rätt håll, till de mål jag satt upp? Gör jag rätt? Ska jag vara här? Och vad har jag här egentligen?

Det hade kunnat bli värre där. Eller bättre här. Jag antar att allting handlar om omständigheter. Omständigheterna ledde mig hit. Det och lite spontanitet.
Jag får liksom räkna det jag har på plussidan.
Ett heltidsjobb som jag tycker om och är bra på. En stor och fin lägenhet. Få men nära vänner.

Men resten då? En del har barn och familj och hus vid den här åldern redan.
En del lever livet, reser och festar fortfarande som om det inte fanns en morgondag.
En del flyttar för att plugga och leva det liv som hör till det. En investering i framtiden.
Jag då?
Jag gör inget av det. Jag fastnade någonstans. Och har jäkligt svårt att ta mig ur det.
Hela tiden tänker jag Men sen. Då ska jag ...
Men när är sen då? När man strax är 26 år gammal... Hey man blir ju inte yngre.

Skulle jag börja universitetet nu skulle jag bara känna mig gammal.
Skulle jag börja på ett nytt jobb med de meriter jag arbetat mig upp till skulle jag känna mig korkad och okunnig.
Skuller jag flytta - ha ha kom igen. Jag gör ju inte annat.

Har en gitarr som står här hemma i ett hörn. Jag kan inte spela gitarr.
Har en dator som är redo att användas dygnet runt. Men jag skriver inte.
Har alla möjligheter i världen att läsa vad jag vill. Men jag läser inte.


Vad fan att man ska vara så bekväm. Och feg. Och ha en inte-ens-i-mitten-av-livet-kris.
Och sakna mitt underbara Linköping.






Lite bakning (!)



He he.

De som känner mig vet ju att jag inte är särskilt huslig.
Typ som att jag inte har några blommor hemma (alltså inte ens en enda), att jag knappt vet vad ett basskafferi med mjöler och bakpulver är för något, att jag har ungefär 4 kryddor hemma (do you need more?) och som sagt bakning - inte något jag får för mig att sysselsätta mig med en random onsdag.

Men mirakel kan ju ske.
Häromdagen gjorde jag ägg&bacon-muffins att ha som snabb och enkel frukost. Igår snodde jag ihop en räkpaj from schratch - som dessutom var helt divine - och idag har jag bakat lyxfrallor.

Ja allt är LCHF. He he. Det är en konst!

Det första jag gjorde var att smöra och bre ost och salami på med ett glas mjölk. Konstig sensation att det inte smakar som bröd-bröd men helt OK. Har man bara i mer kryddor och inte så mycket fiber-husk som jag hade så blir de nog fan lyxiga! :)

I övrigt. Puh.
Helt slut. Heeeeelt jävla slut. Och lite besviken/förbannad. Men inte på något viktigt. Egentligen.
Pratade med Emil i en evighet förut och fick ur mig det värsta av ångorna :)

Och det bästa - han fick lägenheten här i Karlskoga som vi var och tittade på för ett tag sedan! Wie hiii....! Så himla glad för hans skull.



Nu kan livet här börja på riktigt.




RSS 2.0