Kära Galaxen


Jag har både jobbat som funkis och varit besökare på Arvika under 2 år. Jag måste säga att jämfört med andra stora festivaler är Arvika väldigt dåligt planerat.
Tex campingarna, en enda duschtrailer med iskallt vatten, och bara ett fåtal toaletter som dessutom i år kostade 10kr att besöka. Mitt i festivalen går en vattenledning sönder och varken toalett eller dusch funkar på resten av festivalen. Det var halvtimmeslånga köer till majabajorna på dygnets alla timmar. Till bajamajorna liksom! 
Sånt funkar inte. Även om festivalande är att vara sunkig, lera och regn så vill man ändå kunna ha möjligheten att ta en varm dusch eller kissa på en vattentoalett. På Hultsfred fanns Vattenverket där det fanns varmvatten, och vattentoaletter fanns per 50e meter, för en 5a.
Tycker även att Arvika måste jobba mer förebyggande med markunderlaget, speciellt vid tältscenen. Man formligen badar i lera, och det kändes som att i år var det knappt någon som ens försökte lägga ut spån för att underlätta och suga upp. Även de vägar runt festivalområdet var bara en enda stor lerdamm som ingen gjorde något åt.
Öltältet då? Vid största scenen hade de inte ens brytt sig om att åtminstone trimma gräset lite, det var minst 1 meter högt och nertrampat på vissa ställen så man knappt kunde ta sig fram.  

Sen den mest debatterade frågan... Om Arvika ska fortsätta att söka sig till den bredare puliken och "svika" sitt syntarjag? Mja. Jag tror att anledningen till att Arvika funnits i 20 år är för att de just varit en inriktad festival, precis som Sweden Rock.
I och med att man nu bjuder in Robyn och allehanda popband så kanske man drar en annan typ av målgrupp, men samtidigt så stannar syntarna hemma pga att de band som normalt sett skulle funnits inte fanns pga av att bredare musik ska få plats. Denna förändring behöver inte nödvändigtsvis betyda mer pengar - vilket efter årets festival är ganska uppenbart att det inte gjorde.

Så back to basics Arvika! Och mycket större FOKUS på faciliteter som toa, dusch, ladda upp med spån och plankor and whatever - bara för att festivaler "ska" vara sunkiga kan ni lämna den biten till besökarna.

Alla andra stora festivaler i Sverige lägger stor uppmärksamhet vid de små detaljerna - och det är det som gör att vi alla andra inte behöver bry oss om någonting annat än att ha en jävligt trevlig festival.

(Skickad till Galaxen inför nästa års Arvikafestival. Om det blir det någon)




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0