Resolutions


Ett gott nytt 2013

Ja såhär på årets sista dag är det ju kytum att reflektera över händelser under det gångna året. Det här med att läsa folks årsresumeér är väl knappast kul för andra, men intressant för en själv att dokumentera och gå tillbaka till. 2012. Året jag började plugga på universitetet och tog tag i min framtidsinvestering. Det var ju bara en tidsfråga om man frågar de som känner mig. Första terminen blev litteraturvetenskap - som jag är glad att jag läste - och en underbar vänskap i Josefin. Många tråkiga stunder som blev förgyllda av henne. Jag pendlade till Örebro från Karlskoga och började vantrivas mer och mer i den lilla staden.
Sommaren kom och Josefin flyttade tillbaka till Skåne. Jag började sommarkurser på Växjö universitet och tillbringade sommaren med lite pengar, massa böcker och roliga uppgifter. Två¨festivaler blev det också - Hultsfred med syskonen, där jag för första gången kände att jag verkligen blivit för gammal för att slira runt i tält, kissa på bajamaja och dricka öl i en vecka. Putte i parken i Karlstad åkte jag och Emil till, vi fick låna en kompis lägenhet och vi såg Kent, drack alkohol, svor över regnet och avstånden. Även denna festival kändes knappt, knappt värt. Men kul att jag kunde "go out with a bang" på min 11e festival och Kent med det.
Under denna resa fick jag ett samtal från Örebro med besked om att jag fått en lägenhet. Så i september var det dags att flytta in och påbörja hösten kurs, som lev psykologi. Trivts oerhört bra i Örebro, kursen har varit mycket intressant och jag har träffat underbara människor i och med våra alla grupparbeten. Betygsmässigt har det gått hur bra som helst, klarat alla tentor och arbeten utan att knappt behövt anstränga mig (fick VG på senaste).
Haft pappa på besök, och känt att vi verkligen är på samma nivå - det här med vuxenlivet och förälder är en ganska rolig sak. Aldrig haft ett så trevligt besök, och dagarna gick fort. Fyllt 28 år och firat på ett lite mer vuxet sätt. Firat jul. Och nu är det nyår. Vad fort man kan summera ett år?
Har under året blivit lite mer insiktsfull, känt lycka och kärlek och tacksamhet över mitt stabila förhållande. Kommit till beslut angående att sluta umgås med en del människor, och även haft turen att träffa några nya. Sammanfattningsvis ett ganska avslappnat, tillbakalutat år med trygghet och planer på räls. 2013 innebär nya kurser, jag går ut först med mediakommunikation. Jag ska försöka bli mer hälsosam och behöver en stor paus från festande och uteliv. Jag ska fira 2 år med älskling, fortsätta leta efter en lägenhet som vi kan flytta ihop i. Annars bara andas, ta det lugnt, minnas vad som är fint i livet och prioritera det viktigaste. .... Vilket just nu är hockeymatchen i JVM mellan Finland och Sverige - står 3-3, NEJ 4-3 till Sverige i slutet på andra. HRM!! Nåväl. Gott nytt år!

Sleepy Insomnia

Jag och älskling försöker oss på att dygna så vi ställer om tiden. Jag kollar på Tron i soffan och han spelar - med varsin Red Bull jämte.

Än så länge går det bra och dessutom skiner solen ute. Det var ju bara en dryg vecka sen den syntes senast!


Herr angst

Hererejesus.

Inte förrän nu, halv fem på morgonen, efter en dag fylld av bakishet och ångest som man börjar känna sig normal igen.

Blev så fruktansvärt full igår, var massa drama på festen, tårar, överdrivna känslor, förolämpingar och så vidare. The worst kind of night.
Som förvärrades av att jag drack alldeles för mycket och var tvungen att bli ledd hem av Emil, med jämna pauser för att spy i snön. Usch!

Vaknade av att älskling hade klätt av mig & tagit på mig myskläder, med en hink under mig. Tur att man har en riddare som tar hand om en!

Nåväl. Gjorde bort mig för hela nästa år, vissa saker var väl förtjänade men andra inte. Som tur är så är ingen av dem någon jag sörjer över att inte behöva träffa igen på ett tag.

Nu blir det Merlin med Emil i soffan, innan några timmars nykter sömn.


We will live forever

Har fått sova ut, läst bok i sängen, käkat skinkmacka till frulle.

Älskling kom hem tidigare från jobbet och har nu vaknat från sin middagslur. Blev visst onlinepizza-middag idag men jag nöjde mig med en halv pommestallrik!
Måste ju ladda magsäcken då kvällen innebär festligheter!

Fixa & dona lite innan och sedan bär det av hem till Oscar och hans årliga juldagenfest. Skål!


En fröjdefull jul

Ho ho ho.. Jo!

Var länge sedan jag helt lade ner att skriva här. Men efter att pappa bett mig att inte lägga ner bloggen, samt ett ökande skrivsug som Twitter inte kan tillfredsställa så ska jag efter ett års frånvaro ta och återuppliva denna blogg!

Just nu sitter jag i soffan hos Emil, med en öl framför någon halvobskyr film på tv och "varvar ner".
Samt reflekterar över julen.

I år, liksom förra året, firade jag med Emil och hans familj. Först julfika i Nykroppa där jag fick träffa mormor och morfar för första gången, en tre timmar som gick fort som attans och där morfar och ettåriga Eller stod för underhållningen.
Sedan hem till svärföräldrarna & farmor för julmat, slapp, glögg & film. Mycket trevligt och avslappnat, kravfritt och lugnt.
Precis som jag vill ha julen.

Fick dessutom många fina klappar som jag alldeles säkert inte förtjänat, precis som bemötandet och värmen man känner från den familjen.

En jävligt god jul med andra ord. Tack alla berörda + alla som önskat via sms och dylikt.


RSS 2.0