Familjemannen



Sitter och slöar, surfar runt och glor på Family Guy.

Sov som en gris på bussen hem, sprang runt med min gymväska hela dagen och sen när jag väl tog mig till gymmet (i regnet!) så orkade jag bara lägga mig i solariet och mer eller mindre sova bort 25 minuter.
Ohyggligt trött!
Får dåligt samvete för jag vill rycka upp mig nu och sätta igång, bli pigg, kicka igång endorfiner osv osv. Men det går fan inte. Orken räcker inte till.

Just nu känner jag mig sjukt nere.
Känns som att det senaste halvårets stress, pendling, försöka-hinna-med-allt-och-bo-i-en-kappsäck, mammas operation, långdragna flytten, stress och prestationsångest... ja listan kan göras lång; har kommit ikapp med mig nu.
Allt jag vill är att ha lugn och ro runtom mig, inga måsten, inga krav, ingenting som ska eller borde fixas.
Känns som att man håller på att smått gå in i väggen eller nått... Och sånt här är inte alltid lätt för andra att förstå, hell fattar knappt själv vad som händer med mig. Värdet av egentid och tystnad har jag iofs alltid uppskattat, men ännu mer just nu!

Men som vår kära Bella säger : det är OK att må dåligt också!
Så det kommer hålla mig sysselsatt ett tag framöver.

Ikväll blir det True Blood!

// J

En måndag med mycket gjort


Tjo!

Jag lever!!! =)

Haft fullt upp, som vanligt.
Bl a städat ur och fixat gamla lägenheten, lämnat nycklar och skrivit kontrakt, det tog sin tid kan jag säga!
Varit hos Niclas och druckit lite öl, dansat och druckit champagne på Tempel, glott på massa film och avsnitt av The Pacific och True Blood, jobbat och försökt reda upp all mess här hemma.

Ikväll är det tv och lantchips som gäller medan tvätten sköter sig själv.


Vårt fina matsalsbord i vardagsrummet =)

På fredag är det valborg och då har vi gäster, som ska få inviga vårt gästrum! =)

Ha en superkväll!

// J

snö???



By the way :

Det snöar här utanför nu.

Fy fan.



En väldigt låååång dag


Hej och hå!

Vilken jävla dag.

Upp supertidigt, in med morsan till sjukan, de förberedde henne efter att vi fått vänta en och en halv timma, sen efter det sprang dom nästan till operation efter att hon fått lite lugnande.
Det mäktes att det gick för snabbt för henne, hon var väldigt rädd när hon skulle rullas in och vi inte fick hänga med längre. Detta var vid nio och vi fick besked om att hon inte skulle vara klar förrän vid tre, så vi åkte hem igen.

Försökte hitta bussar som kunde ta mig från Eksjö till Jönköping, med blandade resultat. Gav upp och sov några timmar istället. Jag och två äldsta brorsorna åkte in till tre och träffade en groggy och trött mamma som hade ont. Epiduralen lades snett och den hade tydligen gjort jätteont, det sista hon mindes var att hon grät av smärta. Great liksom.
Vi tog lite bilder, jag sprang ner och handlade till henne enligt en inköpslista jag fått med mig : Skumbilar, 2 påsar Rallydäck, 1 Geisha och en Fanta =) Bättre det än inget, risken för illamående och kräkning är ju ganska stor.

Dagen har rullat på med diverse läsning av tidningar (kan nog allt om kungafamiljen nu), lite tv-tittande, mat-jakt i Eksjö och sen kom alla grabbar upp och hälsade på.
Morfindosan började läcka från ryggen, inte undra på att hon fortfarande hade i ont i ena sidan! Läkaren kom förbi och berättade om op, vad som händer nu osv. Prover skickats för analys, men allt som allt gick operationen bra, var mindre ärrvävnad än trott, så nu är allt borta!


Johannes & mammie

Har gråtit idag, blev så frustrerad förut när det inte ens verkade som att jag skulle komma hem med bussar och allt. Ringde älskling som tröstade, gick in på toa efteråt och tjöt ögonen ur mig, sen kändes det lite bättre.
Har nog en hel del som legat/ligger och som man under vardagens stress inte riktigt hinner med...


// J

Upp om några timmar...



Jaha, man ska ju upp om ca 5 och en halv timme, försöka få i sig frukost och förbereda sig för en hel dag och en natt på sjukan.
Men efter matchen fastnade mamma och Lars framför Roast på Berns (inte mitt favvo-program precis) och efter det kom ett avsnitt av CSI, som jag ligger och myser framför nu =)

Har ikväll i alla fall gjort adressändring, var på tiden ha ha =)


För en vecka sedan hemma hos svärisarna på grattis-lunch. Märks att man var sliten efter flytten!

Jag kommer ta med mig datorn till sjukhuset, så vi hörs mer imorgon!
Sov gott och håll tummarna att allt går bra.

// J

En ganska aktiv dag


Jahopp!

Måndag, en för många ångestframkallande dag!
Så även för mig, men inte denna måndag.

Befinner mig ju i Vetlanda och har semester.
Idag har jag och mamma varit och handlat golv till deras kök, vi har handlat städgrejor (mamma har ett städ-företag), varit på utvecklingssamtal hos lillebror (Wictor 10 år), strosat runt i diverse blomaffärer, handlat massa mat och gjort Apoteket =)

Just nu är alla ute och leker, jag har precis gjort egen potatismos till Wicke och håller på att laga ungstekta potatisklyftor med örter i ungnen nu =) Älsklings recept!


En bild på mig & Johannes, här 7 år - tagen av Annelie



Jag & Jojo för ca 1 månad sedan. Hur han har växt!

Kl 7 imorgon bitti ska vi befinna oss på sjukhuset. Skönt ändå att operationen blir tidigt på dagen, så man hinner se mammi vakna upp ordentligt och så innan jag åker hem på onsdag vid två!

// J

En alldeles ogjord dag


Hallu =)

Dagen har spenderats till att göra ... precis ingenting.

Ätit godis och glott på massa Family Guy-avsnitt, myst med familjen framför Poirot, snackat lite med älskling, ätit go korv stroganoff och suktat efter fler True Blood-avsnitt. (finns tydligen bara 2 st på svt play)

Ganska gött med andra ord! Ganska trött också...
Imorgon är det måndag och vi ska förbereda oss för mammis operation på tisdag, få veta tider osv.

Nu ska jag strax vila min gröna... Sov gott!

// J

En lördag med shopping, öl-jakt & korv med bröd



Tjo!

Kom till Vetlanda strax efter tio igår, då blev det lite häng, kök-spaning och snack.
Idag har jag och brorsorna varit i Vetlanda och shoppat 10-årspresent till Wicke, sen missade vi systemet så vi ringde massa samtal och åkte en bra bit ut i skogen ledda av en röd volvo, till slut fick vi i alla fall tag i en platta =)

Sen har vi ätit korv med bröd, fikat, hälsat på hela släktet som är här för att fira Alices 9-årsdag, och nu har jag sedan en stund tillbaka chattat med en av mina allra bästa vänner sen gymansie-tiden Annelie
Vilka otroligt fina minnen vi har, och det är så skönt att man efter flera år utan kontakt kan sitta och snacka som vanligt =)


Annelie & jag midsommar 2005. Världens finaste tjej!

// J

Nu är det bara att vänta



Tjohopp!

Alla betyg inskickade, anmälan gjort och högskoleprovet kirrat sen förra helgen.
Nu är det bara att vänta på provresultat och antagningsbesked. Känns stort!

Svärfar och grabb håller på och dividerar över den sista biten golv i gästrummet, den är en tröskel där som inte är helt lätt att lägga klick-golv inunder. Åh grabben är ju en envis jävla åsna när det gäller saker här hemma. Det ska vara på hans sätt, precis allting. När man försöker hjälpa till eller har andra lösningar på saker och ting så blir han sur istället.
Så jag har flytt till sovrummet, ingen idé känner jag.
Jag hade så gärna varit klar med hemmet nu, men icke då. Grabb har ju en miljon saker till i sin gamla lya, däribland hans höj- och sänkbara arbetsbord som ska hit och högtalare och projektorduk osv osv. Känner att jag vill strejka nu! Fy fan.

Nej, ni får se lite bilder so far av bygget!


Badrummet som ska målas kritvitt så småningom.


Halva golvet klart i gästrummet!


Se så fint! (Dock ett litet hörn kvar som det nu som sagt jobbas med)


Ett litet stycke kök!


De oerhört gräsliga handtagen (trä) och de jag valde, så himla snygga!

Japp, ska ta mer bilder ikväll och visa, det låter på dem därute som att golvet är klart nu, så ska vi in med säng och möbler i rummet och göra helt klart.
Vardagsrummet är nästan helt klart nu, med tavlor uppe, även i hallen. Är verkligen stolt över mitt hem!
Dessutom fick vi påringning av kakel-nissen tidigare idag, han kommer imorgon kl 7 och börjar kakla köket =)

// J



Semesterdag

Tjo!

Dagen började inte bra. Älskling väckte mig vid halv tio-tiden, och jag hoppade direkt in i duschen (har seriöst haft håret i en knut på skallen i en veckas tid och inte hunnit tvätta det) och tänkte götta mig med en riktigt lång och skön dusch. Slutar med att grabb knackar på och måste på toa. Arrgghh! Ut & vänta på att han ska bli klar, sen luktar det som ett smärre gasverk när man kommer in igen.
I alla fall, lyckades kleta in lite bus och föna håret, men jag kan säga att mitt morgonhumär inte är att leka med. Speciellt inte när man blir väckt OCH blir avbruten!

I alla fall, lite pul här hemma, sen drog jag och sambon ner på stan där vi har druckit kaffe i solen, shoppat, strosat runt lite, åt en god kyckling-curry-baugette på Sjökvistens och handlade lite grejer till tacos ikväll =) Har varit allmänt övertrötta och skrattiga ♥

Vardagsrummet är nästan klart, minus all elektronik, eftersom sambon aldrig får arslet ur vagnen och fixar dreten (by the way, damn vad jag börjat prata värmländska de senaste dagarna!) men förhoppningsvis ska man väl kunna tjata till sig så att vi har tv i sovrummet under kvällen i alla fall.
Hittade kamerasladden också! Här kommer lite bilder (ganska dålig kvalitet men ändå) från sovrummet än så länge :











Bara ÄLSKAR vår fondväggen, den är så lyxig.
Och en bild från vår mysiga öppna spis!


Och nej, vi ska inte ha baren i öppna spisen =)


Kommer fler bilder under kvällen, nu ska jag dricka upp kaffet, njuta av Kent-musiken som spelas på radio och försöka rensa upp mer här.

// J

Första dagen som sambo



Halloj halloj!

Idag är det måndag, och den startades med kaffe på vår balkong i solen, med våra nyinköpta utemöbler, så GÖTT! Grabben, eller sambon ska man väl säga nu, sprang iväg och köpte nybakat bröd, så det blev även frukost ute i solen, medan vår målare slet i gästrummet, som fortfarande inte är klartapetserat.

I lördags skrev jag prov som sagt, 7 timmars jävla prov! Det oförberedda blocket var .... ÄNNU mer statistik, diagram och kartor. Fy fan! Alla bara SUCK. Men men, om ca 4 veckor får jag veta hur det gick. Man var bra jävla slut efteråt, så på kvällen blev det film och slapp.

Sen igår flyttade vi precis hela dagen. Mina grejer gick fort, men fy fan vad mycket prylar grabben har! Varav två bajsstora skinnsoffor som man var tvungen att vara försiktig med, samt stora tavlor, tv, stor säng och en miljard smågrejer.
Sen drog vi iväg till Ikea och köpte en stor byrå (som vi ännu inte börjat montera ihop) lite smågrejer till badrummet, lamppor, och utemöbler.
Vid tio-tiden åkte svärfar hem och vi tog varsin pilsner på balkongen för att fira =)
TACK svärfar för all hjälp! Och grattis =) 57 år idag!

Har fruktansvärd träningsvärk i vaderna idag pga alla tunga saker man sprungit upp och ner för trappor med. Gött det, jag som ändå hade ett ben-pass på gymmet idag. Tar överkroppen imorgon istället!

Just nu är grabb iväg till sin gamla lya och ska kränga sina vitrinskåp som en tant ska hämta strax. Senare ska vi iväg till Kil och fira svärfar med presenter och fika. Målaren kommer strax och ska måla lite i badrummet.
Ikväll har vi tvättstuga (fram till kl 24!!) och då ska vi även försöka plocka ihop byrån, så vi kan ställa TVn på den sen. Full dag alltså!


Bild av vår fondvägg i sovrummet, grabben tog kortet med iPhonen.

Kommer mer bilder sen, men jag måste hitta kamera-sladden först =)

// J

En bror kom med gåvor


Tjo!

Bror kom hit från Norge för en stund sedan, hade med sig några öl till mig =) Mycket snällt haha.

Denna dag var så sjukt bra!
Cyklade i solen till gymet, körde bröst, axlar och rygg, damn vad jag pumpade!
Riktigt skönt var det och innan tog jag en smaskig proteindrink och skillanden märktes verkligen!
Tog också en tur i solariet, sen ner på stan och köpte brun-utan-sol och lite blyerts-pennor.

Cyklade hem, tog en ny proteindrink och åt sedan tacos - var inte direkt hungrig men vad fan, maten ska in! Ha ha.
Fick även mitt skattebesked på dryga 6000 kronor, man tackar!

Nu har man försökt att plugga lite matte och dylikt inför provet imorgon, men fan ingenting fastnar.
Ska gå igenom lite ekvationer och y och x och sån där skit, sen får det vara bra.
Jag är den typen av person som går till ett (älskar verkligen prov) lugn och säker på att det ska som ska presteras finns i min hjärna redan. Inget plugg och hets innan.

Nu ska jag umgås mer med brorsan och snacka lite mer träning.
Sen blir det nog en tripp till nya lägenheten för att se hur långt de kommit =)


Nyss hemkommen från cykeltur


Tack!


Utanför min balkong idag


Så himla fint!

// J

Vackert väder



Tjo!

Vaknade för ca en timme sedan av att solen lyste ute! =)
Vilken härlig känsla att kunna ta sin kaffekopp ut på balkongen och njuta av den starka solen.
Ska nog ta och vår-inviga min cykel idag =) Riktigt varmt och fint ute.

Ja dagens planer är ju förutom träning och sol, att plugga matte och göra ett gammalt högskoleprov inför imorgon. Måste även till Akademibokhandeln och handla blyetspennor och linjal.
Sen ska jag förbi Apoteket och köpa en brun-utan-sol kräm som jag hört ska vara riktigt bra. Så jag slipper sola varannan dag för behålla brännan =)



Nu ska jag nog ta och dricka lite mer kaffe och slöa lite till =)

// J

Chans



Nostalgi. Åh nostalgi. Ibland är det värt att sväva bort.

I trängseln utanför, Sen december ingen snö
Jag följer efter dig genom kön

Du stryker fingrarna
lätt mot min kind

Och i ett ögonblick då allt står still
så får jag en chans att säga allt det jag aldrig sagt
så får jag en chans att ge dig allt det du aldrig haft
Men jag var för feg

Det finns ett enkelt svar, Du är varm när jag är kall
Du tar så lite plats, Jag tar allt

Jag trycker läpparna lätt mot din hals

Jag frågar “gråter du?”, Du smakar salt

Du gav mig en chans att säga allt det jag aldrig sagt
Du gav mig att en chans att ge dig allt det jag aldrig ger dig

Dom små små orden är svåra ord
Och de hårda orden är enkla ord

Jag fick chansen, du gav mig chansen
men nu är det för sent
Nu är det för sent





Öland


// J

Det finns inga ord

.. för det på det här jävla språket.

Nej, hörni! Nu lägger vi undan tråkigheterna här, jag sitter hemma och lyssnar på gamla godingar av Kent och suger i mig en pilsner och njuter av en ovanlig, sällsam känsla. Att jag har semester i 10 dagar nu ! =)

Då ska jag ju självklart bjuda på lite bilder och bättre uppdatering såklart, nu när jag har tid.

Kan ju säga att jag var förbi lägenheten efter jobbet där grabb och svärfar börjat lägga vårt grymt snygga golv! Sovrummet är helt klart och fondtapaten blev så läcker =) Även vardagsrummet är klart, superfint, hallen är klar sedan vi målade den klart i tisdags. Och i köket har de lagt grundfärgen - wow vilken färgchock! Helt rött kök ska vi ha med kritvitt kakel och luckor =) Så fint så FINT!


Emil, jag, Pernilla och Ola =)


Ha ha trots att Emil inte var full, så ser han jävligt full ut!

Imorgon ska jag morna och sova sova sova.
Sen träna träna träna och sola sola sola.
Efter det ska jag göra ett gammalt högskoleprov för att öva upp mig, har gjort 2 st innan och då hamnade jag på 1,1 och det är precis det eller högre som jag satsar på på lördag!

Ha en go kväll!

// J

Jag kan inte ens gå utan din luft i mina lungor





Vad vore jag utan dina andetag?

// J

Påsk-summering



Fredag till måndag ledig.

Tillbringats med grabben och bror. Med att spackla, slipa, kantmåla, rolla, tejpa, sova, äta mat, massa godis, dricka öl & kolla på hockeyn, ätit godis, handlat, kollat på film, målat ännu mer hall, ätit påskmiddag hos svärföräldrarna, åkt bil med solbrillor, mornat, druckit kaffe, slöglott på tv en halv dag samt njutit av ledigheten !

Ikväll har det varit hårtvätt, tvättstuga, matlagning, hockey (vi leder med 2-0 YES!), tv och SLAPP! Update på nätet och Top Model, ikväll blir det någon film =)

Imorrn kör veckan igång igen!

// J

RSS 2.0